Kunstenaarsboeken

Gepubliceerd op: 29 mei 2019 15:29

In School 7 zijn in juni films te zien van de bijzondere kunstenaarsboeken van Ben Sleeuwenhoek en Mario Lagos.

Verschillende Helderse organisaties, die iets te maken hebben met kunst of met boeken, hebben deze zomer de handen ineengeslagen. Van 1 juni tot met 18 augustus laten zij op verschillende locaties 'boekenkunst' zien. Kunsthal 45, Windkracht 13, Kunstuitleen Den Helder, Bibliotheek School 7 en Etalageproject Werk Aan De Winkel tonen bijzondere vormen van boeken, door kunstenaars gemaakt.

Sommige boeken zijn helemaal beschilderd en andere gemaakt met verschillende druktechnieken. Maar er zijn er ook van textiel, zodat je als het ware uitgenodigd wordt om ze aan te raken.

In School 7 is op zaterdag 1 juni en op woensdag 5, 12, 19 en 26 juni van 14.00 tot 16.00 uur een doorlopende voorstelling in de theaterzaal met films van de bijzondere kunstenaarsboeken van Ben Sleeuwenhoek en Mario Lagos. Het boek van Mario Lagos dat in de film wordt getoond is te zien bij Kunsthal 45.

Verder is er een display met kunstboeken uit de collectie van de bibliotheek. Deze boeken kunnen gewoon worden geleend.