Kunst op Locatie

Gepubliceerd op: 1 mei 2018 14:56

De bibliotheek in Tuitjenhorn is open tijdens het Kunst op Locatie weekeinde van 26 en 27 mei.

Dit weekend is er een fiets- en wandelroute door de dorpen Warmenhuizen, Eenigenburg en Krabbendam (voormalige gemeente Harenkarspel). Onderweg kunnen 36 adressen worden bezocht waar meer dan 70 lokale en regionale kunstenaars hun werk tonen. Veelal is dit in eigen atelier, huis en tuin. Kunstenaars zonder eigen locatie hebben gratis ruimte aangeboden gekregen.

Zo worden in de bibliotheek werkstukken geëxposeerd, die kinderen in de voorjaarsvakantie hebben gemaakt tijdens een serie workshops. De bibliotheek is het hele weekend geopend van 11.00 tot 17.00 uur. Doorlopend wordt op een groot scherm het resultaat van de workshop 'Stop-motion' (een filmpje maken op een iPad) getoond.

Naast de kinderkunst geeft Liesbeth Meeussen een optreden op zaterdag van 14.00 tot 15.00 uur. Liesbeth is opgegroeid in Stroet en zingt graag jazzmuziek. Maar daarnaast houdt ze ook van popsongs. Ze geeft graag haar eigen draai aan nummers door het toevoegen van geïmproviseerde ‘scat’solo’s. Tijdens het optreden in de bibliotheek begeleidt ze zichzelf op gitaar.

Op zondag geeft Wijnanda Muntjewerff een creatieve workshop. Deelnemers kunnen een ‘Te gekke Vogel’ of een ‘Ketelbinkie’ maken. De workshop duurt 3 uur en stap voor stap wordt naar het resultaat toe gewerkt. De basis staat klaar om te bewerken, zodat het een eigen Powertexcreatie wordt. De workshop kost € 35,00 (inclusief materialen) en gaat door bij voldoende inschrijvingen. Opgeven kan tot uiterlijk 1 week voor aanvang. Stuur een mailtje met het aantal personen naar: wijnandaw@hetnet.nl