Jeugdbus

Gepubliceerd op: 13 juni 2017 13:29

De Jeugdbus stopt na zomervakantie in Wieringerwerf en Schagerbrug.

De jeugdbus van KopGroep Bibliotheken komt na de zomervakantie niet meer terug in Wieringerwerf. In overleg met de gemeente Hollands Kroon en de scholen in Wieringerwerf is besloten om een onbemande jeugdbibliotheek in te richten in de Cultuurschuur. Maandag 24 juli komt de bus voor de laatste keer, vanaf dat moment kunnen kinderen zowel individueel als in groepsverband terecht in de Cultuurschuur. KopGroep Bibliotheken wil op deze manier de jeugdboeken beter bereikbaar maken voor de kinderen. De Cultuurschuur is alle werkdagen open van 8.00 tot 20.00 uur en op zaterdag en zondag van 10.00 tot 16.00 uur. Zaterdag 9 september wordt de onbemande jeugdbibliotheek feestelijk geopend tijdens het jaarlijkse Open Huis van de Cultuurschuur.

Schagerbrug
Na de zomervakantie komt de jeugdbus ook niet meer naar Schagerbrug. De bus wordt op deze standplaats te weinig bezocht en daarom is een halte hier niet meer rendabel. Kinderen uit Schagerbrug kunnen gebruik maken van de faciliteiten in de bibliotheek van Schagen. Uit de uitleencijfers blijkt dat veel kinderen dat nu ook al doen.