Intentieverklaring op Texel

Gepubliceerd op: 16 oktober 2017 13:43

Artex Kunstenschool Texel, Young4Ever en KopGroep Bibliotheken hebben 12 oktober een intentieverklaring getekend.

Hierin geven de drie partijen de wens aan om op termijn een gezamenlijke huisvesting te betrekken in Den Burg. Medio 2019 komt de locatie van de Jac. P. Thijsseschool in de Keesomlaan beschikbaar. Dit gebouw biedt de mogelijkheid om een multifunctioneel gebouw te realiseren. Zowel Artex, Young4Ever als de bibliotheek hebben de wens om hun huisvesting te moderniseren en aan te passen aan de huidige eisen. Het doel van de overeenkomst is om afspraken vast te leggen voor de periode die voorafgaat aan een gezamenlijke huisvesting. Artex treedt op als kwartiermaker.

KopGroep Bibliotheken heeft zowel in School 7 in Den Helder als in Markt 18 in Schagen en de Cultuurschuur in Wieringerwerf goede ervaringen met multifunctionele gebouwen. Samen onder één dak zitten zorgt niet alleen voor een optimale bezetting van een pand, maar biedt vooral kansen voor praktische en inhoudelijke samenwerking.

Op de foto: links Sander Boschma (directeur Artex kunstenschool Texel), midden Jacinta Krimp (directeur/bestuurder kopGroep Bibliotheken), rechts Berber Kruger (directeur Young4Ever).