Hulp met de computer

Gepubliceerd op: 2 januari 2019 13:45

KopGroep Bibliotheken helpt ook in 2019 mensen op weg die moeite hebben met de computer. Er zijn gratis spreekuren en cursussen.

Spreekuren
In onze vestigingen zijn spreekuren voor iedereen die vragen heeft over e-readers en e-books. Bijvoorbeeld over het aanmaken van een account of het downloaden van e-books naar een tablet of smartphone. De spreekuren zijn in Den Helder wekelijks van 16.00 tot 17.00 uur: op dinsdag in Nieuw Den Helder, woensdag in Julianadorp en donderdag in School 7.

In School 7 is tijdens dit spreekuur op de eerste donderdag van de maand ook een medewerker van de Rabobank aanwezig om mensen te helpen met internetbankieren.

In bibliotheek Schagen wordt iedere dinsdag van 10.00 tot 12.00 uur de digibar gehouden. De laatste dinsdag van de maand zijn er medewerkers van de Rabobank en ING om te helpen met internetbankieren.

Bibliotheek Tuitjenhorn organiseert wekelijks de digitale maandag vanaf 14.30 uur en op Texel zijn belangstellenden welkom op maandag van 10.30 tot 11.30 uur. Alle spreekuren zijn gratis en vooraf aanmelden is niet nodig.

Gratis cursussen
Daarnaast organiseert de bibliotheek regelmatig gratis Klik&Tik cursussen voor mensen die geen of heel weinig ervaring hebben met de computer en internet. In een aantal lessen wordt stap voor stap geoefend met typen, de basis van het e-mailen en internet. De cursus wordt gegeven op computers van de bibliotheek.

Hulp bij DigiD
Ook organiseren we cursussen om mensen te helpen die niet goed overweg kunnen met hun DigiD. Bijvoorbeeld met het invullen van digitale formulieren van de overheid. Deze cursus bestaat uit vier ochtenden. Er wordt alleen een bijdrage gevraagd voor het bijbehorende werkboek.

Aanmelden
Houd voor actuele data onze website in de gaten. Voor alle cursussen geldt dat vooraf aanmelden noodzakelijk is. Dat kan via de website of aan de balies van alle bibliotheken.