We zijn weer open met beperkte dienstverlening en beperkte openingstijden. Lees hier wat dit voor jou betekent.

Huisarrest

Gepubliceerd op: 30 maart 2020 11:59

Kinderboekenschrijvers maken een voorleesserie over kinderen in quarantaine. De Online verhalenreeks start maandag 30 maart om 14.00 uur.

Vandaag verschijnt de eerste aflevering van Huisarrest, een tiendelige serie voorleesverhalen over kinderen die vanwege een virus hun huis niet mogen verlaten. De serie wordt geschreven en online voorgelezen door tien bekende kinderboekenschrijvers. De eerste aflevering is van Maren Stoffels; de dag erna wordt het verhaal verder verteld door collega-schrijver Anna van Praag. Andere schrijvers zijn onder anderen Pieter Koolwijk, Marcel van Driel, Sanne Rooseboom en Abdelkader Benali, die tekende voor de ontknoping. Alle schrijvers filmden hun voorleessessie vanuit hun eigen huis. De serie is een raamvertelling, geïnspireerd op de Decamerone van Boccaccio.

Voorleespauze en een e-book

Huisarrest is een initiatief van stichting De Schoolschrijver en KB (de nationale bibliotheek) om basisscholen te helpen op afstand leesplezier te bieden aan kinderen. De serie laat kinderen thuis genieten van verhalen, naast het huiswerk dat ze moeten doen. Na het voorlezen ook een boekentip. Kinderen die lid zijn van de Bibliotheek kunnen dit e-book direct lenen via de site van de Jeugdbibliotheek.

Annemiek Neefjes, directeur De Schoolschrijver: ‘Voor veel kinderen is het erg wennen, ineens lesdagen thuis. Luisteren naar een mooi verhaal van een echte schrijver is dan een heel fijne onderbreking. We hebben bewust gekozen voor een actuele setting. Kinderen herkennen zich in de situatie en zullen ontdekken dat juist verhalen en verbeeldingskracht helpen om met ingewikkelde situaties om te gaan. Met deze serie is de eerste kinder-Decamerone geboren.’

De afleveringen zijn vanaf maandag 30 maart iedere dag om 14.00 uur te volgen en terug te kijken via www.jeugdbibliotheek.nl/huisarrest en www.deschoolschrijver.nl/huisarrest