HelderS Opvoeden in School 7

Gepubliceerd op: 24 september 2019 16:46

De landelijk bekende pedagoog Marina van der Wal en Gideon de Haan starten een gratis opvoedcafé en stiefoudercafé in de huiskamer van de stad.

Marina van der Wal verzorgt het opvoedcafé, Gideon de Haan begeleidt het stiefoudercafé. De cafés wisselen elkaar iedere vierde dinsdagavond van de maand af. Ze zijn gratis te bezoeken en laagdrempelig.

Het opvoedcafé
Marina: "Opvoeden is geen hogere wiskunde, al zou je dat soms wel denken, met al die boeken die er over dit thema verschijnen. Daarom is er Helder(s) opvoeden, lekker nuchter. En ook nog gezellig, aan de tafel in het Leescafé!"

Soms heb je vragen over het opvoeden van je kinderen. Niet omdat er problemen zijn, maar omdat je je afvraagt of dat mobieltje wel of niet mee naar bed kan, of alcohol drinken onder de 18 nou echt zo slecht is, wat een normale bedtijd voor kinderen is, hoe je dat gegil je van peuter een beetje weet te stoppen, of je kind wel genoeg of juist te veel eet. Tijdens de cafés krijg je antwoord van professionals en van collega-ouders. Want de vragen zijn vaak herkenbaar en ook ouders hebben ervaring die de moeite van het delen waard is.

Het eerste opvoedcafé is op 22 oktober en heeft als thema: 'huiswerk'. Hoe kun je je puber ondersteunen bij het maken van huiswerk?

Het stiefoudercafé
Het vormen van een stiefgezin is voor heel veel ouders lastiger dan ze in eerste instantie dachten. Je bent verliefd, hebt de man of vrouw van je leven gevonden. Dan moet het samen een gezin vormen toch ook wel lukken!

De cynische cijfers over het sneuvelen van samengestelde gezinnen laten zien dat het in de praktijk toch nét iets lastiger is dan we vaak hopen. Tijdens het Stiefoudercafé ontdek je dat je niet de enige bent met vragen en dat je als stiefouders veel van elkaar kunt leren.

Het eerste stiefoudercafé is op 26 november en heeft als thema: 'tijdens de scheiding'. De kinderen écht centraal zetten. Hoe doe je dat?

Aanmelden voor de cafés is noodzakelijk en kan via www.heldersopvoeden.nl