Gratis BoekStart-koffertje

Gepubliceerd op: 28 januari 2019 12:02

Ben je vader of moeder van een baby van nog geen jaar oud? Dan krijg je met een speciale waardebon een BoekStart-koffertje cadeau!

Voorgelezen worden is voor ieder kind een moment van ontspanning. Daar komt bij dat voorlezen de taalontwikkeling stimuleert en de woordenschat vergroot. Kinderen die als baby en peuter vaak zijn voorgelezen, zijn later beter in taal. Samen boekjes kijken, plaatjes aanwijzen en benoemen, versjes leren, verhaaltjes vertellen en ernaar luisteren, versterkt bovendien de band tussen ouder en kind.

Wat is BoekStart?
BoekStart is een landelijk project dat het voorlezen aan baby’s en peuters stimuleert. Jonge ouders worden gestimuleerd om al vroeg te beginnen met voorlezen. Ouders die hun baby gratis lid maken van de bibliotheek, krijgen het leuke BoekStart-koffertje cadeau. BoekStart is een samenwerkingsproject van KopGroep Bibliotheken, de gemeenten en de consultatiebureaus (GGD).

BoekStart-koffertje
Alle jonge ouders met een baby van ongeveer drie maanden ontvangen bij het consultatiebureau een waardebon voor het gratis BoekStart-koffertje met twee boekjes en informatie over voorlezen. Baby’s worden gratis lid van de bibliotheek. Is je baby tussen de drie maanden en een jaar oud en heb je nog geen bon gekregen? U kunt de bon hier downloaden. Of kom naar de dichtstbijzijnde bemande vestiging van KopGroep Bibliotheken.

BoekStart in de bibliotheek
In alle bemande vestigingen van KopGroep Bibliotheken is een speciale BoekStart-collectie aanwezig voor baby’s en peuters. Hierbij wordt rekening gehouden met de leeftijd van de baby. We hebben boekjes van verschillende materialen, in felle kleuren en met duidelijke afbeeldingen. De stoffen boekjes kunnen makkelijk gewassen worden in een koud sopje of in de wasmachine (max. 30°C).