Financieel Café Schagen

Gepubliceerd op: 11 maart 2019 14:56

Sinds 1 maart organiseert Humanitas Thuisadministratie een Financieel Café in bibliotheek Schagen.

Zo ondersteunt Humanitas (gratis) mensen die problemen hebben met het afhandelen van een formeel (aanvraag)formulier of een procedure. Dus geen reguliere ondersteuning in de financiële administratieve situatie bij de inwoner thuis. Daar heeft Humanitas een andere mogelijkheid voor.

Iedere vrijdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur is er een bekwame vrijwilliger in de bibliotheek aanwezig.

Daarnaast heeft Humanitas met ingang van 1 januari 2019 het project 'Get a Grip' gelanceerd. Jongeren worden op scholen voorgelicht hoe zij op een goede wijze met geld kunnen omgaan. Zo nodig worden zij op het gebied van financiële administratie 'face to face' ondersteund. Natuurlijk is deze doelgroep ook welkom in het Financieel Café van de bibliotheek.

De Rabobank Kop van Noord-Holland ondersteunt dit project door een laptop ter beschikking te stellen voor de werkzaamheden van de vrijwilliger.