Expositie Kunstkerk en glashangers

Gepubliceerd op: 19 juni 2017 16:05

Kunstkerk Heerhugowaard exposeert tot 27 juli in de bibliotheek in Tuitjenhorn. Gelijktijdig is in de vitrines werk van Marjo van der Wal uit Limmen te zien.

Felgekleurd, abstract, landschappen, fijn schilderingen en ontroerende figuren. Elk schilderij heeft zijn eigen uitstraling. Het bevat immers de ziel van de kunstenaar. Het kan groot en imposant zijn. Zo’ n schilderij waar je naar blijft kijken. Maar ook een klein werkje, dat je elke dag even wilt zien. Kunst kies je met je hart of omdat je het mooi vindt. De kleine expositie in de bibliotheek toont een deel van de collectie van de Kunstkerk.  

Kunst voor boven de bank, in kantoor of gewoon op het toilet. Wie woonachtig is in Tuitjenhorn of omgeving kan kunst lenen van de Kunstkerk in Heerhugowaard. Men kan vanuit de bibliotheek of thuis kunstwerken reserveren en deze ophalen in de bibliotheek. Zowel inschrijven als brengen en halen van de kunstwerken kan in bibliotheek Tuitjenhorn. KopGroep Bibliotheken zorgt voor het vervoer.

Meer informatie over de Kunstkerk
 

Glashangers
In de vitrines is werk van Marjo van der Wal uit Limmen te zien. Zij exposeert regelmatig met glashangers en ringen en staat ook op kunstmarkten. Ze was al tijdens haar kinderjaren bezig met ‘iets maken’, bijvoorbeeld figuurtjes van gesmolten kaarsvet. Nu, naast haar baan met veel wetten, regels en termijnen, heeft ze nog altijd de behoefte om zonder regels en begrenzingen iets te maken. Iets wat helemaal van haarzelf is.

Ze was jarenlang bezig met materialen als papier, klei, karton en verf. Later breidde dit zich uit met het geven van workshops aan verschillende groepen. De echte passie kwam toen ze glaswerk ontdekte. De uitdaging van glas fascineert haar.