DigiBar viert eerste lustrum

Gepubliceerd op: 26 april 2018 13:31

Dinsdag 8 mei bestaat de wekelijkse DigiBar in bibliotheek Schagen 5 jaar.

Bij de verhuizing van de bibliotheek naar het oude stadhuis van Schagen werd bedacht dat daar meer activiteiten moesten plaatsvinden dan alleen het uitlenen van boeken. Zo is de DigiBar ontstaan, die op dinsdag 8 mei precies 5 jaar bestaat. In de tussenliggende tijd zijn ruim 1700 mensen langs geweest met de meest uiteenlopende vragen op digitaal gebied. Op al de gestelde vragen hebben de vrijwilligers van de DigiBar een passend antwoord kunnen geven. Zo zijn er vragen over de werking van een smartphone, iPad, tablet, laptop of e-reader, maar ook over internet, e-mail, WiFi, foto’s op tablets... eigenlijk te veel om op te noemen. Als de vraag -bij uitzondering- niet meteen beantwoord kan worden, zoekt de vrijwilliger dit thuis uit om het een week later alsnog uit te kunnen leggen.

De DigiBar wordt iedere dinsdagmorgen tussen 10.00 en 12.00 uur gehouden in de CultuurHoek van bibliotheek Schagen. Binnenlopen en aanschuiven is het motto. Geen vraag is te gek!

Op 8 mei is er een feestelijke bijeenkomst om het lustrum te vieren. Dit doen we met een kopje koffie of thee met wat lekkers erbij. Tussen 10.00 en 12.00 uur is iedereen van harte uitgenodigd om dit samen met ons te vieren.

Kijk ook op www.digibar.nl