De muizen van School 7

Gepubliceerd op: 24 juni 2020 17:51

Vandaag werd in de Helderse bibliotheek een bijzondere onthulling gedaan...

Sporen van muizenpootjes op de vloer in de gang. Een rode kater kijkt loerend toe. De Helderse bibliotheek School 7 heeft inwoning gekregen van een complete muizenfamilie. In een van de oude toiletjes op de eerste etage is een knus ingerichte muizenwoning van zes verdiepingen verschenen. Bewoond door tientallen muizen die zich bezighouden met alledaagse zaken als strijken, koken, wassen, slapen, schilderen en spelen.

Het muizenkabinet draagt de toepasselijke naam ‘De muizen van School 7’. Het idee komt van Rina Weterings van Dagbesteding/Atelier De Vliet, die het project samen met haar cliënten uitvoerde als een bijzonder cadeau voor School 7.

Twee cliënten van het eerste uur, Geertje de Gelder en Jeroen Bremer, mochten de opening verrichten. Zij scheurden het papier voor de glazen deur weg. Er is twee jaar lang gewerkt aan de muizenwoning. Met vakmanschap, humor en veel oog voor detail. Bij het vijfjarig bestaan van de dagbesteding vroeg Rina niet om bloemen en cadeautjes, maar om donaties voor de glazen deur waarachter de muizen te bewonderen zijn. Aannemingsbedrijf Dozy sponsorde de deur verder, ook met vervoer en montage.

Bezoekers van de bibliotheek hebben ogen te kort om alles in zich op te nemen. Met deze muizenwoning heeft School 7 er een juweeltje bij gekregen.

De muizen van School 7 zijn tijdens openingsuren te bewonderen.

Zie ook: artikel Noordhollands Dagblad

In het onderstaande filmpje een kleine impressie van de onthulling!