CoderDojo zoekt mentoren

Gepubliceerd op: 14 november 2019 21:35

De CoderDojo's in onze bibliotheken zijn een groot succes. Daarom zijn wij op zoek naar extra vrijwilligers/mentoren!

De bijeenkomsten worden eens per maand georganiseerd in Den Helder, Anna Paulowna, Schagen/Tuitjenhorn en op Texel. Op zaterdagochtend van 10.30 tot 12.30 uur.

Wat is CoderDojo?
Bij een CoderDojo leren kinderen van 7 tot en met 17 jaar programmeren. Bijvoorbeeld websites bouwen, apps ontwikkelen, programma’s maken, games maken en nog veel meer. CoderDojo maakt leren programmeren tot een leuke en sociale ervaring in de bibliotheek. CoderDojo is er voor iedereen. Als je nog nooit geprogrammeerd hebt of je bent al veel verder, je kunt bij ons terecht om van en met elkaar te leren.

We zijn op zoek naar vrijwilligers (mentoren) die ons en de deelnemers kunnen helpen. Lijkt het je leuk om kinderen tussen de 7 en 17 jaar te begeleiden op hun reis door de digitale wereld? Wil je kinderen inspireren en helpen beter voorbereid te zijn op de toekomst? Dan is mentor worden bij onze Dojo iets voor jou!

Dit wordt er van je verwacht:
- kindvriendelijk zijn
- geduldig zijn
- kinderen begeleiden met hun uitdagingen
- kinderen begeleiden tijdens een workshop
- kunnen programmeren met scratch en arduino

Heb je vragen of wil je je aanmelden? Neem dan contact met ons op en stuur een e-mail aan: contact@coderdojo-kopgroep.nl