Buitenlands bezoek

Gepubliceerd op: 16 mei 2019 15:57

Na het winnen van de Public Library of the Year Award krijgen we in School 7 bezoekers van over de hele wereld over de vloer.

Maandagmorgen 13 mei stopte er een bus met 35 bibliothecarissen uit Zuid-Korea voor de deur. Ze wilden van alles weten over Nederlandse bibliotheken en over School 7 in het bijzonder. Gelukkig hadden ze een tolk bij zich.

Het is heel bijzonder dat al die (internationale) aandacht niet verstomt, dat hadden we nooit kunnen voorzien. Vorige week was er een groep Duitse collega's en na de zomervakantie komen de Fransen. En er zijn al groepen uit Noorwegen, Denemarken, Estland, Tsjechiƫ en Saba naar Den Helder gekomen om de bibliotheek te zien. Daarnaast ontvangen we veel bezoekers uit Nederland. Toeristen die met de camper op Willemsoord staan, die met een 'vrije reis' van de NS naar de Noordkop reizen en Helderse mensen die hun vrienden en familie meenemen naar School 7.

Erg leuk al die bezoekers. Niet alleen voor ons als bibliotheek, maar ook voor Den Helder. Want meestal gaan die mensen daarna ergens lunchen, lopen ze nog een rondje over Willemsoord of gaan ze de stad even in. Alleen de Koreanen niet, die gingen na hun bezoek door naar een ander Nederlands hoogtepunt: De Keukenhof.