Bibliotheek op School in Petten

Gepubliceerd op: 22 februari 2018 11:48

Het was donderdag 22 februari feest in basisschool de Springschans in Petten. Illustrator Philip Hopman opende daar een nieuwe Bibliotheek op school.

De tekenaar van de populaire kinderboekenseries over Jubelientje en Boer Boris gaf eerst een kleine demonstratie en knipte vervolgens een lint door. Ook vertelde en tekende hij het verhaal van ‘Boer Boris gaat naar zee’.

Kinderen en leerkrachten kunnen vanaf nu tijdens en na schooltijd gebruik maken van de bieb, maar ook volwassenen zijn na schooltijd welkom. Zij kunnen met hun kinderen boeken uitzoeken voor thuis of gereserveerde materialen voor zichzelf ophalen. Maandag en vrijdag is de bieb open van 13.00 tot 15.00 uur. Leerlingen, ouders en vrijwilligers zijn verantwoordelijk voor het uitlenen van de boeken. Dit alles gebeurt onder professionele begeleiding vanuit KopGroep Bibliotheken.

Landelijk succes
De Bibliotheek op School is een landelijke aanpak, waarin bibliotheken en basisscholen structureel samenwerken aan taalontwikkeling, leesbevordering en mediawijsheid van kinderen. Doel is kinderen te stimuleren om meer te lezen, op school en thuis.

Marijn en Ahren uit groep 7 namen als eerste de speciale Leesbank in gebruik. Volgens Marijn is de Bibliotheek op school: "Heel leuk, want het is vet dichtbij. Je hoeft niet meer met tasjes boeken te sjouwen!" Hij weet zeker dat hij nu meer gaat lezen!