Bibliotheek op School Anna Paulowna

Gepubliceerd op: 3 mei 2018 11:36

Woensdag 16 mei wordt in de Spoorbuurtschool een Bibliotheek op School geopend.

De kinderen voeren die middag om 13.30 uur een speciale openingshandeling uit. Vanaf dat moment kan de Bibliotheek op School gebruikt worden. Niet alleen door leerlingen van de school, ook andere kinderen uit het dorp zijn welkom. Daarnaast is de school inlever- en ophaalpunt voor volwassenen.

De openingstijden zijn voorlopig dinsdag tot en met donderdag van 13.00 tot 15.00 uur. Onder schooltijd kunnen leerlingen en leerkrachten van de Spoortbuurt de bibliotheek natuurlijk ook gebruiken. De jeugdbus komt niet meer naar de Spoorbuurtschool.

De Bibliotheek op School wordt gedraaid door vrijwilligers. Ieke Doezie van KopGroep Bibliotheken vertelt dat de school zelf flink geïnvesteerd heeft in de inrichting van de ruimte en ook een jaarlijks budget voor de aanschaf van boeken heeft. "Het is fijn om op deze manier samen te werken en de krachten te bundelen. Met elkaar hebben we een goede voorziening voor de kinderen uit Anna Paulowna tot stand gebracht. De jeugdbus kwam maar één keer in de drie weken, nu kunnen kinderen en hun ouders drie middagen per week terecht in de Bibliotheek op School."