Bibliotheek op School: ook voor volwassenen!

Gepubliceerd op: 22 januari 2019 09:30

Gereserveerde boeken ophalen of materialen inleveren? Dat kan in 't Veld, Petten en Anna Paulowna.

Vorig jaar zijn in De Marinx, De Springschans en de Spoorbuurtschool Bibliotheken op School geopend. Kinderen en leerkrachten maken sindsdien veel gebruik van deze bibliotheek. Dat is goed nieuws, want voorlezen en zelf lezen is belangrijk voor kinderen. Zo leren ze veel woorden kennen en vinden ze lezen sneller leuk. Daar hebben ze hun hele schooltijd profijt van. Kinderen die al jong worden voorgelezen doen het aantoonbaar beter op school. Voor ouders is er geen financiƫle drempel, want kinderen tot 18 jaar mogen gratis lid worden.

Volwassenen zijn ook welkom!

Wat minder bekend blijkt in het dorp, is dat ook volwassenen na schooltijd welkom zijn in de Bibliotheek op School. Zij kunnen met hun kinderen boeken uitzoeken of gereserveerde materialen voor zichzelf ophalen, maar ook materialen inleveren. Via onze website www.kopgroepbibliotheken.nl zijn alle boeken uit de collectie te reserveren. Die kunnen dan een paar dagen later op school worden opgehaald. Leerlingen, ouders en vrijwilligers zijn verantwoordelijk voor het uitlenen van de boeken. Dit alles gebeurt onder professionele begeleiding vanuit KopGroep Bibliotheken.

Waar vindt u ons?

• Bibliotheek op School in De Marinx, Zwarteweg 13b in 't Veld, geopend op maandag en donderdag van 13.00 tot 15.00 uur.
  • Bibliotheek op School in De Springschans, Schoolstraat 2 in Petten, geopend op maandag en vrijdag van 13.00 tot 15.00 uur.
  • Bibliotheek op School in de Spoorbuurtschool, Nieuweweg 19 in Anna Paulowna, geopend op dinsdag t/m donderdag van 13.00 tot 15.00 uur.