Beste Bibliotheek

Gepubliceerd op: 14 maart 2017 19:46

School 7 is dinsdag 14 maart in Assen uitgeroepen tot Beste Bibliotheek van Nederland en kreeg de NBD Biblion Award 2017.

Dit gebeurde tijdens het Nationale Bibliotheekcongres in bijzijn van ruim duizend medewerkers uit de bibliotheekbranche. De uitslag werd voor 50 procent bepaald door een vakjury en voor de andere helft door het publiek.

Tijdens de verkiezingsperiode haalde School 7 verreweg de meeste publieksstemmen binnen. 28% van de ruim 20 duizend stemmers beoordeelden de Helderse bibliotheek als beste. Nieuwediepers zijn duidelijk trots op hun nieuwe bibliotheek. De oproep om te stemmen werd massaal gedeeld via social media en ondersteund door vele partijen. De support vanuit de samenleving was enorm. “Niet alleen School 7 is winnaar, maar heel Den Helder heeft gewonnen,” aldus een enthousiaste directeur Jacinta Krimp, die de oorkonde in ontvangst nam.

Niet alleen het prachtige gebouw, maar ook de ondernemingslust van de Helderse bibliotheek en de gastvrije opstelling van het personeel leidde tot de eerste prijs. Volgens de jury staat de beste bibliotheek van Nederland in Den Helder, omdat deze instelling alles in huis heeft wat een moderne bibliotheek moet bieden. “Een lichtend voorbeeld van een innovatieve en ondernemende bibliotheek.”

Sinds de opening vorig jaar telt School 7 ruim 10.000 bezoekers per maand. De bibliotheek is de huiskamer van de stad geworden, waar mensen komen om elkaar te ontmoeten, te werken, een cursus te volgen of lekker de krant te lezen. Ook de samenwerking met de Helderse Volksuniversiteit en de Helderse Historische Vereniging werkt mee aan het succes.