Beleef Den Helder!

Gepubliceerd op: 15 mei 2018 11:43

Zondag 27 mei kunnen inwoners van de Noordkop kennismaken met diverse Helderse activiteiten. Op avontuur tijdens een leuke (familie)dag!

Er is een uitgebreid programma in de vorm van belevenissen voor gezinnen of grootouders met hun kleinkinderen. Zij gaan de hele dag op avontuur en beleven de natuur en cultuur van Den Helder. Vanuit een aantal plaatsen in de gemeenten Hollands Kroon en Schagen kunnen deelnemers op een bus stappen die ze naar hun belevenis in Den Helder brengt. De bus brengt deelnemers indien nodig ook van activiteit naar activiteit. Liever met eigen vervoer? Dat kan natuurlijk ook!

Beleef Den Helder! is een mooie samenwerking tussen: het Reddingmuseum, Marinemuseum, ’t Kuitje, Fort Kijkduin, Citymarketing, School 7, De Klimvallei, De Helderse Vallei, Triade en Theater de Kampanje.

Kosten en aanmelding

Deelnemers kunnen zich inschrijven voor belevenissen op het gebied van natuur, verleden, water, avontuur en cultuur. Voor 10 euro per persoon boekt u een 'belevenis' met diverse activiteiten voor een compleet dagje uit. Een aantal activiteiten is ook los te boeken. Kies voor een 'bouwsteen' en stel een eigen 'dagje uit' samen. Een 'bouwsteen' kost 5 euro per persoon (gratis busvervoer is dan niet van toepassing). Aanmelden kan via: denhelder.online/beleefdenhelder

School 7

In School 7 is een Gruffalo kinderfeestje te boeken, bestemd voor kinderen van 4 tot en met 8 jaar. Natuurlijk wordt het beroemde prentenboek van Julia Donaldson voorgelezen. Dat gebeurt met het vertelkastje. Daarna gaan de kinderen picknicken in het bos en misschien komen ze daarbij de Gruffalo in het écht tegen. Met een speurtocht door de bieb en een leuke knutsel die mee naar huis mag. Inclusief limonade en het versieren van een echte Gruffalokoek.

Het feest is alleen voor kinderen. De (groot) ouders krijgen gelijktijdig een rondleiding door School 7, de nieuwe bibliotheek van Den Helder, die in 2017 werd uitgeroepen tot Beste Bibliotheek van Nederland. Er is veel te zien en de bezoekers krijgen van alles te horen over de historie van dit oude schoolgebouw.

Het Gruffalofeest en de rondleiding starten om 10.30 en 13.30 uur en kost 5 euo per persoon (bouwsteen). Vooraf aanmelden via: denhelder.online/beleefdenhelder