Annie M.G. Schmidtweek

Gepubliceerd op: 26 april 2018 15:11

Woensdagmiddag 16 mei wordt de geboortedag van Annie M.G. Schmidt gevierd bij KopGroep Bibliotheken.

Annie M.G. Schmidt is een van de bekendste schrijvers van Nederland. Ze schreef veel populaire kinderboeken, zoals Jip en Janneke, Minoes, Otje, Floddertje en Pluk van de Petteflet. Voor de 16e keer wordt in Nederland een feestweek georganiseerd rond haar geboortedag op 20 mei.

In de bibliotheken in Den Helder, Julianadorp, Tuitjenhorn, Schagen en op Texel wordt de Annie M.G. Schmidtweek gevierd. Woensdagmiddag 16 mei staat om 15.00 uur het verhaal 'Bloemen plukken' uit Jip en Janneke op het programma. Na het voorlezen gaan de kinderen zelf bloemen maken. De middag is bestemd voor kinderen van 4 tot en met 8 jaar. De toegang is gratis, vooraf aanmelden niet nodig.