Nationale Voorleesdagen 22 januari - 1 februari 2020

Op zoek naar nog meer (voor) leesplezier? Kijk ook eens op de speciale jeugdpagina.

Voorlezen XL

Woensdag 22 januari om 15.00 uur wordt Moppereend voorgelezen met het vertelkastje in de bibliotheken van Texel, Nieuw Den Helder, School 7, Julianadorp, Schagen en Tuitjenhorn. Daarna gaan de kinderen knutselen. 

Prentenboek Top 10

Welke prentenboeken kies je als je de allerkleinsten gaat voorlezen? Uit het overstelpende aanbod maakte een jury van jeugdbibliothecarissen een selectie: de Prentenboek Top 10!

Prentenboek van het Jaar

Eend is mopperig. Haar vijver is opgedroogd en er is niemand die met haar wil spelen. Tenminste... dat vindt zij. Want ze wil eigenlijk NIETS. Dus... NIEMAND wil met haar spelen. En dan wordt ze ook nog achtervolgd door een grijs wolkje dat boven haar hoofd steeds donkerder en groter wordt...

Voorleestips!

Voorlezen maakt het leven leuker! Of je nu voor het slapen gaat een mooi verhaal voorleest of overdag samen een prentenboek bekijkt, er worden herinneringen voor het leven gemaakt. Daarnaast heeft voorlezen een positief effect op woordenschat, spelling en tekstbegrip .  

Gratis vingerpoppetje

Nog geen lid van de bibliotheek? Kinderen die tijdens de Nationale Voorleesdagen gratis lid worden van KopGroep Bibliotheken krijgen een leuk vingerpoppetje cadeau. Voor kinderen tot 7 jaar, zolang de voorraad strekt!

Voorlezen is leuk

Voorlezen is leuk én belangrijk. Daarom lezen we wekelijks voor in onze bemande bibliotheken. Spaar voor een luisterdiploma!