Nationale Voorleesdagen 23 januari t/m 2 februari 2019

Een huis voor Harry van Leo Timmers is verkozen tot Prentenboek van het Jaar 2019. Het boek staat centraal tijdens de Nationale Voorleesdagen, die op woensdag 23 januari landelijk worden gestart met Het Nationaal Voorleesontbijt. De Voorleesdagen zijn bedoeld om het voorlezen te stimuleren aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. Een jaarlijks feestje voor peuters, kleuters én hun (groot) ouders!

Voorlezen XL

Woensdag 23 januari om 15.00 uur wordt Een huis voor Harry voorgelezen met het vertelkastje in de bibliotheken van Texel, Nieuw Den Helder, School 7, Julianadorp, Schagen en Tuitjenhorn. Daarna is er knutselen. Dit gebeurt in Middenmeer op 30 januari om 14.00 uur. 

Prentenboek Top 10

Welke prentenboeken kies je als je de allerkleinsten gaat voorlezen? Uit het overstelpende aanbod maakte een jury van jeugdbibliothecarissen een selectie: de Prentenboek Top 10!

Prentenboek van het Jaar

Harry gaat liever niet naar buiten. Tot Vera hem vraagt om tikkertje te spelen. Dat wil hij wel. Maar hij raakt haar kwijt. Hoe vindt hij de weg terug naar huis? Leo Timmers bedacht voor zijn nieuwste prentenboek een uiterst aaibaar hoofdpersonage: kater Harry met het kleine hartje, die op zoek moet naar een nieuw huis.

Voorleestips!

Voorlezen maakt het leven leuker! Of je nu voor het slapen gaat een mooi verhaal voorleest of overdag samen een prentenboek bekijkt, er worden herinneringen voor het leven gemaakt. Daarnaast heeft voorlezen een positief effect op woordenschat, spelling en tekstbegrip .  

Voorstelling Zoldertheater

De voorstelling Poes Pip verdwaalt! van het Zoldertheater sluit prima aan bij het bekroonde prentenboek Een huis voor Harry.

Te zien bij KopGroep Bibliotheken! 

Gratis vingerpoppetje

Nog geen lid van de bibliotheek? Kinderen die tijdens de Nationale Voorleesdagen gratis lid worden van KopGroep Bibliotheken krijgen een leuk vingerpoppetje cadeau. Voor kinderen tot 7 jaar, zolang de voorraad strekt!