Sinterklaas

Sinterklaas lezen

 

Kom alvast in de stemming voor 5 december. Bij KopGroep vind je Sinterklaasboeken voor alle leesniveaus. Haal een prentenboek bij de bibliotheek, laat je voorlezen door je kind, bekijk een e-book, oefen Sinterklaasliedjes of luister samen een luisterboek. 

Sinterklaas online

Kim leest voor en laat zien hoe je een gezellig lampje kunt knutselen! 

Sinterklaasboeken voor kinderen vanaf 2 en 3 jaar


Ted van Lieshout Boer Boris

een paard voor Sinterklaas

Boer Boris krijgt een brief van Sinterklaas. Zijn paard is gevallen en nu vraagt Sint of Knol wil helpen met het rondbrengen van de cadeaus. Maar Knol is nog nooit op het dak geweest! Dus moet er eerst flink worden geoefend op de boerderij. Vierkant prentenboek...

Bekijk dit boek


Sinterklaasboeken voor kinderen vanaf 4 jaar

Het Sinterklaasjournaal

Vanaf 9 november is het Sinterklaas journaal weer op TV te zien. Hieronder vind je de link naar het Sinterklaas journaal.

Sinterklaasboeken voor kinderen vanaf 6 jaar (leesniveaus E-S, E-M3 en E-M4)


Sinterklaasboeken voor kinderen van 6 t/m 8 jaar (A-boeken)


Boekentips van onze redactie

 • Het huis van Sinterklaas

  Naomi Tieman

  Als Sint en zijn pieten naar Nederland vertrekken, passen de kleine pietjes op het huis. Maar ze maken er een grote rommel van, en vallen dan ’s avonds uitgeput in slaap. Wat zal Sint ervan zeggen als hij terugkomt? Oblong prentenboek met kleurrijke illustraties en tekst op rijm. Vanaf ca. 4 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Het huis van Sinterklaas

 • De zus van Sinterklaas

  Tiny Fisscher

  Bijna niemand weet het, maar Sinterklaas heeft een tweelingzus: Klaasje. Zij wil ook graag eens mee naar Nederland, bijvoorbeeld als hulpsinterklaas. Maar volgens Sint kunnen vrouwen geen Sinterklaas zijn. Daar is Klaasje het niet mee eens… Met veel grappige kleurenillustraties. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van De zus van Sinterklaas

 • Het kleinste pietje

  Sjoerd Kuyper

  De vader van Broes is vriend van Sinterklaas. Broes wil ook als piet helpen! Als zijn vader met andere ouders en familieleden vertrekt naar Spanje, gaat Broes stiekem mee. Prentvertelling met vrolijk gekleurde illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Het kleinste pietjeE-books en luisterboeken lenen

Ben je lid van KopGroep Bibliotheken? Dan mag je gratis e-books en lusiterboeken lenen.

Meer weten


Luisterboeken over Sinterklaas