Kinderjury 2022

Kinderen kozen het beste boek van 2022

De winnaars zijn bekend! Thomas van Grinsven & Rutger Vink hebben met hun boek De magische halsband de Kinderjury 2022 gewonnen in de leeftijdscategorie 6 tot en met 9 jaar. In de categorie 10 tot en met 12 jaar wint Kevin Hassing met Mus & kapitein Kwaadbaard en de koers naar de Kraken

 • Sander Meij De magische halsband

  Als Ruben en Thomas van een volger een mooie halsband voor hun hond Paco krijgen, vinden ze dat super! Totdat er ineens vreemde dingen gebeuren. Paco gaat zich steeds meer als een mens gedragen. Wat is er aan de hand? Met veel stripachtige kleurentekeningen. Vanaf ca. 9 jaar.

  Dierenleven, Avonturenroman

  Nederlands, 173 pagina's, Kosmos Uitgevers, Utrecht, 2021

  Gedrukt boek

  Bekijk details van De magische halsband

 • Kevin Hassing Mus & kapitein Kwaadbaard en De koers naar de Kraken

  Mus en kapitein Kwaadbaard komen in actie tegen het gevaar van de Kraken. Deze gigantische inktvis kleurt het zeewater blauw met venijn, een gif waaraan vissen sterven en dat het hout aanvreet van zeilschepen. De slimme, dappere Mus ontdekt het ware geheim van de Kraken. Voorlezen vanaf ca. 8 jaar, zelf lezen vanaf ca. 10 jaar.

  Kinderboek, Sprookjes, Fictie, Avonturenroman

  Nederlands, 233 pagina's, Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, Amsterdam, 2021

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Mus & kapitein Kwaadbaard en De koers naar de Kraken

De Tiplijsten

Hieronder vind je het overzicht van alle boeken uit de Tiplijsten per leeftijdscategorie. 

Over de Kinderjury

Elk jaar vormen alle kinderen in Nederland samen de Kinderjury. Ze brengen hun stem uit op het beste boek van het jaar. Er kan gestemd worden in twee leeftijdsgroepen: 6 t/m 9 jaar en 10 t/m 12 jaar. Het boek dat de meeste stemmen krijgt, wint de Kinderjury. Tijdens de Stemweken stemden maar liefst 52.448 kinderen op hun favoriete boek van vorig jaar.