Week van de Mediawijsheid

Hoe ervaar jij de online wereld? Voel je je er verbonden en veilig? We ervaren veel plezier en gemak van ons gebruik van online media. Maar de online wereld staat ook onder druk. Hoe denk jij dat we het online samen sociaal kunnen houden? De Week van de Mediawijsheid (5 t/m 12 november 2021) staat in het teken van: Samen Sociaal Online. 

Spelen met media

Lab out of the Box: kinderen tussen de 3 en 7 maken in bibliotheek Texel spelenderwijs kennis met verschillende media aan de hand van een boek en als Rupsje Nooitgenoeg en Kikker en het avontuur. 

Media voor kleintjes

Gezellig samen met je kleintje een robot programmeren of samen filmpjes en foto’s maken aan de hand van een populair prentenboek. Speciaal voor kinderen tussen de 2 en 4 jaar in School 7. 

Webinar: Samen Sociaal Online

Volg op 9 november om 20 uur de gratis landelijke webinar van Mediaopvoeding expert Denise Bontje voor ouders met kinderen tussen 8 en 12 jaar.

Naar de agenda

Week van de mediawijsheid

week van de mediawijsheid

Van 5 t/m 12 november is de Week van de Mediawijsheid.
 

HoeZoMediawijs?

Hoezomediawijs

Ga op HoeZoMediawijs.nl aan de slag met mediawijze thema’s.
 

BiebBoys tijdens de #WvdM

Online kan je gedrag anders zijn dan offline. Ga met je klas en de BiebBoys in gesprek over 'Samen sociaal online'!

Speel de DataDetox Game

Speel de DataDetox Game!

Stap op je surfplank en leer alles over digitale privacy in de DataDetox Game! Ga slim om met cookies en vind de schat van hacker Ultra. 

Isdatechtzo?

Meer weten over nepnieuws

Nepnieuws, hoax, fabeltjes.. nepnieuws is  misleidende en onjuiste informatie. Herken jij een nepbericht? 

MediaMatties

Naar MediaMatties

Zijn jullie het thuis altijd met elkaar eens over gamen, sociale media en internet? Test het in MediaMatties, speciaal voor kinderen tussen de 10 en 12 jaar en hun (groot)ouders.

Wat is phishing?

Jeroen en Sander hebben het over phishing. Wat is phishing en wat kun je eraan doen? Daarnaast kun je je eigen kennis over online privacy testen met een leuke quiz.

Alles over nepnieuws

In deze online editie van de Kleinste Privacyshow gaat het over nepnieuws. Wat is nepnieuws? En hoe herken je nepnieuws? Daarnaast hebben we natuurlijk weer een leuke quiz voor je!

Veilige wachtwoorden

Met alle accounts die je moet beheren zijn veilige wachtwoorden heel belangrijk. Maar hoe maak je een veilig wachtwoord? En wat is eigenlijk een wachtzin? Je leert het allemaal!

Boeken

E-books