Gratis lidmaatschap

Kinderen tot 18 jaar lezen helemaal GRATIS bij KopGroep Bibliotheken. Dat is goed nieuws, want (voor) lezen is erg belangrijk voor kinderen!

E-books voor kinderen

We hebben leuke e-books voor kinderen. Van voorleesboeken voor peuters tot eerste leesboekjes.

BoekStart

BoekStart bevordert het voorlezen aan heel jonge kinderen, want daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen. Samen een boekje kijken, plaatjes aanwijzen, versjes leren en verhaaltjes vertellen versterkt de band tussen ouder en kind.

Haal het gratis koffertje

Heb je een baby en nog geen waardebon voor het gratis BoekStartkoffertje ontvangen van de gemeente of het consultatiebureau? Download de bon dan hier!  

BoekStart voor jou!

Viermaal per jaar verschijnt de digitale brochure BoekStart voor jou! met tips over de nieuwste boekjes, voorlezen en multimedia. Met links naar filmpjes, achtergrondinformatie en interessante websites! 

Voorlezen is leuk!

voorlezen

Voorlezen is leuk én belangrijk! Daarom lezen we regelmatig een halfuurtje voor in onze bibliotheken. Met een spaarsysteem. Als een kind 10 keer is geweest krijgt hij of zij een luisterdiploma!

Bereslim

Bereslim is voor kinderen van 3 tot 7 jaar én hun ouders en opvoeders. Kinderen kunnen leuke en leerzame spelletjes doen en prachtige prentenboeken bekijken!

Nog meer tips!

Welke boeken zijn leuk om voor te lezen aan je baby, dreumes of peuter?  

De digitale voorleeshoek

Voorleesfilmpjes prikkelen de zintuigen en nemen je mee in een bijzonder verhaal. De bibliotheek heeft verschillende leuke filmpjes.  

Bekende artiesten zingen gloednieuw kinderliedje

Lees meer

Op Wereldboekendag werd in het Concertgebouw een gloednieuw kinderliedje gepresenteerd: de Voorleestrom. Een vrolijk liedje, dat gezongen kan worden voor je begint met voorlezen, thuis, op school of in de kinderopvang.  

Download gratis de BoekStart-app voor IOS en Android

Lees meer

BoekStart heeft de app vernieuwd. Heb jij hem al op je telefoon? Hij staat boordevol video’s en heldere informatie over voorlezen. En natuurlijk vind je de nieuwste boeken- en voorleestips voor je baby, dreumes of kleuter in deze app. Nieuwe functionaliteiten Naast verbeteringen aan de vormgeving, zijn ook enkele nieuwe functionaliteiten toegevoegd: Bugfixes Sjabloon ‘Kikker’ bij onderdeel #Mijnvoorleesmoment. De nieuwe ...  

Boekennieuws

Er zijn op dit moment geen resultaten over dit onderwerp beschikbaar.