Leesplezier

Collectie

Plezier beleven tijdens het lezen, noemen we leesplezier.
Kruip lekker weg in je eigen leeshoek, laat je meevoeren naar de betoverende wereld van je boek en vergeet alles om je heen! Zo zorgt lezen niet alleen voor plezier, maar ook voor een stukje pure ontspanning.

Natuurlijk beleef je pas echt leesplezier met de juiste boeken voor jou. Hoe vind je deze boeken en hoe maak je vervolgens de leesuren die je wilt maken? Op deze pagina maken wij je wegwijs!

Dikke boeken voor uren leesplezier

Kinderboekenweek

Van 5 t/m 16 oktober is het Kinderboekenweek. Dit jaar kleur de bieb gi-ga-groen! Ga jij ook op avontuur in de bieb?

Alles over de Kinderboekenweek

Leesplezier terugvinden

Je vindt lezen best leuk, maar zou toch eigenlijk wat meer leesuren willen maken. Maar hoe? Wij geven je 3 behulpzame tips.

Leesplezier vanaf de wieg

Leesplezier begint al wanneer je als baby wordt voorgelezen. Hoe zorg je voor leesplezier tijdens het voorlezen aan jouw kind?

Samenlezen

Alleen kun je natuurlijk een hoop leesplezier beleven, maar samen nog veel meer! Wij helpen je een handje met onze leesclubs.

#Booktok

Heb je behoefte aan meer boekeninspiratie? Kijk dan eens op onze inspiratiepagina's!

Voorlezen voor volwassenen

Voorlezen alleen voor kinderen? Nee hoor, ook voor volwassenen is luisteren naar verhalen erg leuk! Daarom wordt er in verschillende van onze bibliotheken voorgelezen aan volwassenen onder het genot van een lekker kopje koffie.

Voorlezen voor kinderen

Voorlezen aan jonge kinderen prikkelt de fantasie. Samen kun je helemaal opgaan in de wereld van het boek. Dat is leuk, gezellig en zorgt voor ontzettend veel leesplezier! Zo worden kleine kinderen grote lezers.

Samen (voor)leesplezier

Leesplezier begint al op jonge leeftijd. Daarom hebben wij de altijd leuke boeken en leestips voor jongeren op onze jeugdpagina's staan.

  • 0-6 jaar

  • 6-12 jaar

  • 12-18 jaar

Toch liever luisterplezier?

Misschien vind je onze podcasts of luisterboeken dan wel iets!

Naar de podcasts en luisterboeken


Op de hoogte van de nieuwste boeken

Meld je dan aan voor de aanwinsten nieuwsbrief. Log in op 'Mijn bibliotheek' en geef aan welke updates je wilt ontvangen bij 'Berichtvoorkeuren'.

Inloggen op Mijn bibliotheek

Zelf neuzen door onze aanwinsten?

Dat kan natuurlijk ook!

Naar de aanwinsten