Passend lezen: lezen op jouw manier

Blind, slechtziend of dyslectisch? Of een andere beperking waardoor lezen moeilijk is? Dan zijn er gesproken boeken. Via de website is er toegang tot een collectie van meer dan 45.000 titels via streaming. Voor jong en oud! Voor Passend Lezen is een Verklaring Leesbeperking nodig.

Wat KopGroep Bibliotheken verder te bieden heeft:

Grote Letter Boeken

De naam zegt het al: de gebruikte letters zijn bijna twee keer zo groot als de letters in gewone romans. KopGroep Bibliotheken heeft een uitgebreide collectie Grote Letter Boeken.

Luisterboeken

Voor iedereen die liever luistert dan leest, zijn er luisterboeken. Op een cd staat de gesproken versie van een boek. Dit boek is met een cd-speler overal te beluisteren en daardoor goed te combineren met dagelijkse bezigheden.

Daisy-roms

Een daisy-rom is een speciaal soort luisterboek. Het ziet er hetzelfde uit als een luisterboek op cd. Het verschil is dat een daisy-rom sneller of langzamer kan worden afgespeeld. Verder kunt u er ook in bladeren om te zoeken naar pagina's, net als bij een boek. Voor het beluisteren is een daisy-speler nodig. Een daisy-rom kunt u NIET beluisteren met een gewone cd-speler.

Daisyspeler

Slechtziend, dyslectisch of afasie? Maak dan kennis met de daisyspeler. Een daisyspeler heeft meer mogelijkheden dan een gewone cd-speler. Bijvoorbeeld:

  • de daisyrom sneller of langzamer afspelen
  • van hoofdstuk naar hoofdstuk springen
  • zelf een bladwijzer plaatsen
  • de toonhoogte of spreeksnelheid aanpassen
  • grote knoppen voor afspelen, pauze en doorspoelen.

Via KopGroep Bibliotheken kan een daisyspeler geleend worden om uit te proberen.

Advies op maat

Bij Visio of Low Vision Totaal kan kosteloos advies op maat gekregen worden.