Leeskringen

Een koffer met boeken voor de leeskring

Wilt u graag met andere mensen praten over een boek dat u heeft gelezen? Of een nieuwe schrijver ontdekken? Lezen kan leuker zijn in een leeskring!

Deelnemers aan een leeskring zijn enthousiaste lezers die regelmatig bij elkaar komen om samen een boek te bespreken. Op dit moment maken ruim 75 leeskringen gebruik van onze dienstverlening.

Als een leeskring bekend is bij KopGroep Bibliotheken zijn er een aantal voordelen. De leeskring ontvangt dan:

  • informatie over onze literaire activiteiten
  • voor alle leden een boek en een leesgids tijdens Nederland Leest

Leeskringservice

ProBiblio levert speciale leeskoffers met 7 exemplaren van dezelfde titel en informatie over de schrijver. Deze koffers zijn voor 6 weken te leen en kosten € 18,37 per keer (inclusief btw).

De beschikbare boeken staan op een boekenlijst met meer dan 600 titels en een korte beschrijving per boek. De lijst is gevarieerd en bevat zowel actuele titels als klassiekers, want elke leeskring heeft eigen ideeën, wensen en tradities. De boekenlijst wordt regelmatig vernieuwd en uitgebreid. De boekenlijst is op alle vestigingen in te zien of te downloaden.

Op het reserveringsformulier geeft u aan welke boeken de leeskring wil lenen. De contactpersoon krijgt bericht als de leeskoffer klaar staat in de bibliotheek.