Activiteiten (2019)

Dit klantenonderzoek wijst uit dat de activiteiten van KopGroep Bibliotheken goed gewaardeerd worden.

Activiteiten die ik heb bijgewoond waren goed georganiseerd en van goede kwaliteit.

In totaal hebben 278 leden van KopGroep hun mening gegeven tijdens dit onderzoek, hun gemiddelde leeftijd was 61 jaar. 23% van hen heeft het afgelopen jaar een activiteit van de bibliotheek bezocht. 

Waarvoor komen ze naar de bieb? 
In de bibliotheek bezoeken mensen vooral informatieve lezingen, voorleesmomenten, kinderactiviteiten en boekpresentaties. 

De sfeer is laagdrempelig en gemoedelijk. 

Wat vinden ze ervan?
Deelnemers zijn vaak erg tevreden over de activiteiten van KopGroep Bibliotheken. Gemiddeld geven ze een 7,7 als rapportcijfer! De keuze om wel of niet naar een activiteit te gaan, wordt vooral bepaald door de inhoud. Als belangrijkste verbeterpunt wordt genoemd: een gevarieerder of groter aanbod aan activiteiten. 

Reactie KopGroep Bibliotheken: We doen ons best om zo divers mogelijk te programmeren. Daarbij worden we wel beperkt door ons budget en de faciliteiten in de vestigingen. 

Wat past bij de bieb?
Vooral activiteiten op het gebied van 'boeken' en 'lezen' passen goed bij de bibliotheek, vindt het klantenpanel. Bijvoorbeeld: schrijverspresentaties, leesclubs, voorlezen, informatieve lezingen en kinder- en jeugdactiviteiten. 

Top 5 interesses:

  • Kunst en geschiedenis
  • Literatuur en lezingen
  • Natuur en omgeving
  • Creatief
  • Zelfontwikkeling

Wanneer?
Onze leden geven aan dat ze het liefst op een doordeweekse avond een activiteit bezoeken in de bibliotheek, maar doordeweekse middagen zijn ook populair. Favoriete dagen zijn dinsdag, woensdag en donderdag. 

Reactie KopGroep Bibliotheken: Bij de programmering van onze activiteiten houden we zoveel mogelijk rekening met deze voorkeuren. We organiseren daarnaast ook activiteiten in het weekend, bijvoorbeeld voor kinderen. 

Na afloop
Bijna 2/3 vindt het leuk om na afloop van de activiteit iets over een activiteit terug te zien of te lezen, ook al heeft men zelf niet deelgenomen. 

Reactie KopGroep Bibliotheken: Verslagen van activiteiten plaatsen we vooral op social media, omdat we daar veel foto's en video's kunnen delen. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op onze Facebook-pagina

Activiteiten niet bij iedereen bekend
16% van de ondervraagden was niet bekend met het (totale) activiteitenaanbod van de bibliotheek. Weten wat er allemaal te doen is in onze bibliotheken?
Een overzicht van alle activiteiten houden we bij op de website. Je kunt je ook aanmelden voor onze maandelijkse nieuwsbrief waarin we de leukste activiteiten uitlichten.