Europe Direct Noord-Holland Noord

Hoe krijg ik in een ander EU-land een verblijfsvergunning? Welke regels gelden er voor roamingtarieven? Welke rechten heb ik als mijn vlucht geannuleerd wordt? Welke EU-subsidies kan mijn organisatie aanvragen? Wie informatie zoekt over Europa weet meestal niet waar te beginnen. De Europese Commissie heeft daarom een informatienetwerk in het leven geroepen binnen de gehele Europese Unie: Europe Direct (EDIC).

Het EDIC Noord-Holland Noord is de entree tot de Europese Unie voor inwoners van de kop van Noord-Holland. Het EDIC verstrekt algemene EU-informatie, verwijst bezoekers zo nodig door en organiseert debatten en bijeenkomsten die het Europees bewustzijn verhogen, het debat over de EU bevorderen en actief Europees burgerschap stimuleren. Europe Direct kan op verschillende manieren van dienst zijn. We helpen bij het zoeken van de juiste informatie, geven lokale voorlichting of organiseren (gezamenlijk) evenementen met een Europees tintje. 

Contact

Het kantoor van Europe Direct Noord-Holland Noord is fysiek gevestigd bij Bibliotheek Kennemerwaard en wordt gecoördineerd door Suzan Vermeulen. Zij is te bereiken via europa@europainnoordholland.nl of telefonisch via 06 41 41 63 31 (maandag, dinsdag en donderdag van 9.00 tot 17.00 uur). Meer informatie en antwoorden op de meest gestelde vragen vindt u op www.europainnoordholland.nl.