Inschrijven Doe de Bieb op School

Steeds meer scholen investeren daarom in de samenwerking met de bibliotheek, om leerresultaten te verbeteren en laaggeletterdheid te voorkomen.

Doe de Bieb op School biedt basisscholen de keuze uit 4 modules. Van een Klassenpas en lesprogramma’s op het gebied van leesbevordering of digitale geletterdheid tot themacollecties en zelfs een collectie boeken die een heel schooljaar op school blijft. Welke module kiest u?

Naar de modules

Cursus Open Boek

In het najaar start de Cursus Open Boek: dé opleiding tot leescoördinator. Deze cursus is met 40 RU (registeruren) opgenomen in registerleraar.nl  

Doe de Bieb in beeld

Wij ondersteunen scholen met programma's rond leesplezier, leesbevordering en digitale geletterdheid. Meer weten? Kijk op: www.doedebieb.nl

Website Doe de Bieb op School

Door te lezen gaat niet alleen de leesvaardigheid van het kind omhoog, maar ook de leervaardigheid. Lezen verlengt ook de aandachtsspanne, zodat kinderen zich langer en beter kunnen concentreren. Steeds meer scholen investeren daarom in de samenwerking met de bibliotheek. De scholen bieden goed leesonderwijs om te zorgen dat kinderen kunnen lezen. De bibliotheek maakt hen wegwijs in de wereld van boeken en zorgt ervoor dat kinderen lezen leuk vinden.

‘Kinderen die een hekel hebben aan lezen bestaan niet. Ze hebben alleen het juiste boek nog niet gevonden.’(Frank Serafini)

Bibliotheek op School

De Bibliotheek op School staat dicht bij de kinderen. In dit filmpje vertellen de directeuren van de Spoortbuurtschool en De Marinx wat de meerwaarde is voor hun school.