De Thriller Weken

Tijdens de Thriller Weken (van 26 mei tot en met 18 juni) staat alles in het teken van het spannende boek! 

Op deze pagina vind je een heleboel bloedstollende boekentips. Je leent ze als boek, e-book of in sommige gevallen ook als luisterboek. Reserveer ze via Wise (op de site of in de app) of vraag ernaar in de bibliotheek. 

De winnaar van de Hebban Thrillerprijs 2023

Gerrit Barendrecht De Ripper connectie

Een journalist en een rechercheur onderzoeken in 1889 de moord op een Amsterdamse prostituee. De moord lijkt verband te houden met het werk van de beruchte Londense seriemoordenaar Jack the Ripper.

Bekijk dit boek


Spannende boekentips

Wie kunnen er nou beter boekentips geven dan onze medewerkers?

 

1.

Is er iets engers dan je constant moeten meten met een perfecte dode ex-vrouw, terwijl je langzaam het gevoel krijgt dat je gek wordt? En dat dan ook nog in een duister landhuis aan de kust van Cornwall, waar je kersverse echtgenoot er een akelig geheim op na lijkt te houden en in elke kamer nog de geest lijkt rond te waren van de beeldschone eerste vrouw des huizes, Rebecca. Deze gotische psychologische roman heeft een heerlijk duister randje. 

Naar het boek

2.

Let op! Niet voor gevoelige lezers! Gruwelijk, beklemmend en spannend. Goed politiewerk en een goede schrijfstijl. Chris Carter weet de spanning zo ontzettend goed op te bouwen en vast te houden dat je niet anders meer kunt dan nóg een- of twee- of drie hoofdstukken verder lezen. 

Naar het boek

3.

Joke tipt: Rode sneeuw

Jørn Lier Horst

Bij vakantiehuisjes aan de kust wordt er ingebroken en er ligt een zwaar mishandeld lichaam. Lukt het rechercheur Wisting om de connectie te vinden tussen deze dode man en de doden die later nog zullen vallen? Zijn dochter, die journaliste is, gaat zelf op onderzoek uit, wat uiteraard voor spanningen zorgt tussen de twee. Er hangt een benauwende sfeer in het boek, ook al door de mist. Als je dit boek hebt gelezen, wil je ook de andere drie boeken lezen!

Naar het boek

4.

Craven heeft voor deze serie literaire prijzen gewonnen en dat is niet voor niets! Zijn verhalen over rechercheur Washington Poe zijn ijzersterk, goed geschreven en héél erg spannend. Dit is het eerste boek uit de reeks. Ook het luisterboek is een tip! Een stem kan een luisterboek maken of breken. Deze worden voorgelezen door Sander de Heer en dat doet hij uitstekend.

Naar het boek

5.

Een onschuldige boekenclub die afspreekt in de bibliotheek? Het is al snel duidelijk dat dat beeld niet klopt met de werkelijkheid, maar wat is er dan wel gebeurd en wie is er (on)schuldig?

Naar het boek

6.

Vier generaties politievrouwen zijn nodig om de raadselen rond een seriemoordenaar op te lossen. Op een realistische manier lees je hoe moeilijk het voor vrouwen was om te functioneren binnen het Zweedse politieapparaat dat volledig door mannen bestuurd werd. Het is een actueel thema dat de nodige aandacht verdient. Het verhaal is geschreven in een meervoudig vertelperspectief en ongelooflijk spannend. De moorden zijn gedetailleerd beschreven. De vraag is of je daar tegen kan? 

Naar het boek

Houd onze instagrampagina in de gaten voor meer angstaanjagende boekentips!

Als je nog een soundtrack zoekt...

Zoek je nog toepasselijk achtergrondmuziek voor tijdens het lezen van je bloedstollende boek? NPO Radio4 verzamelde een lijstje met de spannendste soundtracks.

De spannendste soundtracks


De Thriller Top 10

Dit is een greep uit de Hebban Thriller top 10 van 2023:


Gratis Spannend E-book

Tijdens de Thriller Weken 2023 download je op Hebban een gratis spannend e-book! Hierin staan leesfragmenten van de boeken uit de Thriller Top 10 en nog niet eerder gepubliceerde spannende verhalen van Nederlandse topauteurs.

Naar Hebban.nl

De winnaar van de Gouden Strop 2023


John Kuipers Musserts schaduw

Een onconventionele Haagse hoofdinspecteur wordt in 1940 geconfronteerd met de moord op een raadsman van de NSB. De zoektocht naar de dader leidt hem tot diep in de gelederen van de nationaalsocialistische partij...

Bekijk dit boek


Veel geleend


Spannende e-books