We zijn weer open met beperkte dienstverlening en beperkte openingstijden. Lees hier wat dit voor jou betekent.

Spannende Boeken Weken

Spannende boeken zijn het meestgelezen genre. In juni krijgen ze extra aandacht tijdens de Spannende Boeken Weken.

We hebben alvast de beste thrillers voor je op een rijtje gezet! Niet alleen de bestsellers van M.J. Arlidge, Karin Slaughter of Saskia Noort, maar ook de genomineerden voor de Hebban Thrillerprijs. 

E-books lezen

Met een bibliotheekpas kun je ook e-books lenen. Keuze uit meer dan 26.000 titels, te lezen op een e-reader, tablet of computer.

Eerste hulp bij e-books

We hebben wekelijks spreekuren voor hulp op digitaal gebied. Je bent welkom met al je vragen over e-readers en e-books.

Gratis BoekStart voor baby's

BoekStart bevordert het voorlezen aan heel jonge kinderen, want daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen. Haal het gratis koffertje!

Voorlezen is leuk!

Voorlezen is leuk én belangrijk. Daarom lezen we wekelijks voor in onze bemande bibliotheken. Spaar voor een luisterdiploma!

Kinderen met dyslexie

Eén op de tien kinderen heeft moeite met lezen. De grootste groep bestaat uit kinderen met dyslexie. Maar ook andere kinderen hebben soms moeite met lezen. Wat doe je dan?

E-reader uitproberen

Als bibliotheeklid kun je gratis een e-reader uitproberen. Deze zijn voorzien van meer dan twintig populaire titels en mogen drie weken mee naar huis.

De bestseller 60

Dit is de lijst van de 60 bestverkochte boeken van de voorafgaande week.

Digitale bronnen

Behoefte aan meer leesvoer? Via onze pagina Digitaal kun je op zoek naar uittreksels, recensies, interviews en literair nieuws. 

LuisterBieb

Je favoriete luisterboek met één druk op de knop downloaden? Installeer de gratis LuisterBieb-app op je tablet of smartphone.

Moeite met lezen?

Ben je blind, slechtziend of dyslectisch? Of heb je een andere leesbeperking? Met Passend Lezen heb je toegang tot meer dan 45.000 gesproken boeken.