Voorleeskampioenen

Gepubliceerd op: 14 februari 2017 14:46

Na vier voorrondes in vier gemeenten zijn de voorleeskampioenen van KopGroep bekend.

Anne Roumeliotis uit groep 7 van basisschool De Vlieberg is na een spannende wedstrijd voorleeskampioen van Den Helder geworden. Heleen Landman, uit groep 8 van de van de Jozefschool, mag zich Texels Voorleeskampioen noemen (op de foto, tweede van links). Lois de Jong uit groep 6-7 van de Sint Barbaraschool in Tuitjenhorn werd voorleeskampioen van de gemeente Schagen en tenslotte won Sofie Haarman uit groep 7 van de Sint Antoniusschool in Nieuwe Niedorp de wedstrijd in Hollands Kroon.

De vier kampioenen gaan in maart door naar de volgende ronde van de voorleeswedstrijd in Alkmaar. Hierna volgt de provinciale finale, die op 7 april plaatsvindt in het Theater van de Openbare Bibliotheek Amsterdam. De uiteindelijke voorleeskampioen van Noord-Holland zal onze provincie tenslotte vertegenwoordigen tijdens de landelijke finale van De Nationale Voorleeswedstrijd op 17 mei in de schouwburg van Amstelveen.

We wensen Anne, Heleen, Lois en Sofie veel succes in de volgende ronde!