Tienerexpositie in Tuitjenhorn

Gepubliceerd op: 12 april 2017 14:17

De tienergroep van schilder- en tekenvereniging Tjeerd Sötemann uit Warmenhuizen exposeert momenteel in de bibliotheek in Tuitjenhorn.

De schilderijen zijn tot eind mei te bekijken tijdens de openingsuren van de bibliotheek. Alle werken zijn gemaakt tijdens de lessen van Mirjam Bontje. Haar lessen zijn bedoeld voor kinderen die graag tekenen, maar een speciale aanleg of bijzonder talent is hiervoor niet nodig. Mirjam wil vooral de beeldende en creatieve ontwikkeling van de kinderen stimuleren. Er wordt gewerkt met verschillende materialen en technieken.

Het werk van kunstenaar Escher heeft als inspiratie gediend voor de getoonde schilderijen. Er is goed gelet op vorm en restvorm. Van het ontwerp is eerst een linoleumsnede gemaakt, die werd vervolgens ingerold met blockprint verf. Uit de handpers kwamen daarna de mooiste prints gerold. Er zijn van karton 3-dimensionale vormen gemaakt waarop de prints werden bevestigd. Ook zijn er drieluiken te zien, die met acrylverf op hout zijn geschilderd. Het was nog een hele uitdaging om van alle kanten een mooi geheel te maken.

Ook meedoen?
De tienergroep voor kinderen vanaf 12 jaar is van oktober tot april op dinsdagavond van 18.30 tot 20.00 uur aan het tekenen en schilderen. Ze doen dit aan de andere kant van de Oostwal op een paar honderd meter van de bieb, onder begeleiding van Mirjam Bontje. Lijkt het je leuk om volgend seizoen mee te doen? Bel dan: 06 231 48 284, of kijk op de website.

Er zijn ook lessen voor kinderen van 8 t/m 12 jaar op maandag, dinsdag en woensdagmiddag. Deze worden begeleid door Beatrix Smit en Mirjam Bontje. Deelname via Beatrix Smit: (0226) 393515 of de website.