Takkie in School 7

Gepubliceerd op: 3 april 2017 12:40

Ter ere van 100 jaar Fiep Westendorp is de reizende tentoonstelling met haar prachtige tekeningen van 3 tot en met 21 april te zien in School 7. De expositie vertelt het verhaal van Westendorp als illustrator.

Fiep Westendorp maakte de bekende illustraties bij de verhalen van Jip en Janneke, Floddertje, Pim & Pom en Pluk van de Petteflet. We zijn allemaal groot geworden met haar sprankelende en humoristische tekeningen en nog altijd genieten vele kinderen van haar vrolijke tekeningen.

In tien panelen wordt het verhaal verteld van Fiep Westendorp als illustrator. Hoe komt een boekillustratie tot stand? Wat maakt een illustratie van Fiep Westendorp zo krachtig en herkenbaar?

Naast dit bekende werk is het ook een kennismaking met de andere kant van Fiep Westendorp: reclamewerk, affiches en boekomslagen die zij gedurende haar 60-jarige carrière maakte. Veel van deze originele tekeningen zijn nog nooit eerder aan het publiek getoond.

De reizende expositie is samengesteld door Museum Meermanno en de Fiep Westendorp Fundatie ter ere van haar 100ste geboortedag. Op 17 december 2016 was het 100 jaar geleden dat Fiep Westendorp werd geboren. Het werk van de illustratrice is nog altijd springlevend. In 2017 wordt haar 100ste verjaardag in heel Nederland gevierd met een jubileumjaar vol activiteiten.