Verkiezing Beste Bibliotheek

Gepubliceerd op: 1 februari 2017 07:41

School 7 is genomineerd voor Beste Bibliotheek van Nederland 2017. Stemt u ook? Dat kan de hele maand februari.

De opening van School 7 werd afgelopen mei gevierd met een feestje voor de stad. Honderden mensen waren daarbij aanwezig en inmiddels hebben vele duizenden een bezoek gebracht aan de nieuwe centrale bibliotheek van Den Helder. Nog steeds vergapen mensen zich als ze het gebouw voor de eerste keer betreden. Inmiddels zijn er al vele rondleidingen gegeven, peutergroepen en schoolklassen over de vloer geweest en maken vele mensen gebruik van School 7, omdat ze er een cursus volgen, een lezing bezoeken of langskomen om te werken, te lezen, te studeren of gewoon een mooi boek uit te zoeken.

Inmiddels staat School 7 dus op de shortlist van de verkiezing Beste Bibliotheek van Nederland. Een wedstrijd waar geen grote prijs aan verbonden is, maar die wél landelijke promotie oplevert voor KopGroep Bibliotheken én voor Den Helder.

De stemming wordt voor 50% bepaald door een vakjury en voor 50% door het publiek. Het is dus belangrijk dat zoveel mogelijk mensen hun stem uitbrengen!

De uitslag wordt 14 maart bekend gemaakt tijdens het Nationale Bibliotheekcongres. De andere genomineerden zijn bibliotheek Alphen aan den Rijn, Theek 5 in Oosterhout, de Korenbeurs in Schiedam, bibliotheek Wijchen en bibliotheek Winschoten.

Bedankt voor uw steun!