Expositie Dunja Hutzezon

Gepubliceerd op: 6 februari 2017 11:30

Dunja Hutzezon uit Schagen exposeert vanaf 22 februari tot eind april in de bibliotheek in Markt 18.

De 25 jarige Dunja werkt twee dagen in de week in het Atelier van Artiance Speciaal in Alkmaar, waar ze twee jaar geleden de vierjarige kunstopleiding heeft afgerond. Artiance Speciaal verzorgt een kunstopleiding voor jonge mensen met artistiek talent, die vanwege een beperking of psychiatrische problematiek niet bij de reguliere kunstopleidingen terecht kunnen. Dit alles onder de bezielende leiding van kunstenares Rita Nanne uit Heiloo.

Na de afronding van haar opleiding wilde Dunja graag bij Artiance Speciaal blijven en nu werkt ze daar op het Atelier, nog steeds onder begeleiding van Nanne. Haar werk kenmerkt zich door de gedetailleerdheid van de voorstellingen. Dit bijzonder oog voor detail heeft ze ongetwijfeld mede te danken aan haar autisme. Ook gebruikt ze vaak een ongebruikelijk perspectief in haar werk. Dit bij elkaar zorgt voor een herkenbare eigen stijl.

In 2011 werd Dunja genomineerd voor de Special Awards prijs en kreeg daar een eervolle vermelding voor haar werk.