Boekenweek

Gepubliceerd op: 13 maart 2017 09:54

Van 25 maart t/m 2 april vieren we de Boekenweek! Onder het motto ‘Verboden Vruchten’ zetten we zinderende boeken in de schijnwerpers en organiseren we leuke activiteiten.

De mens is genotzuchtig. Maar toegeven aan genot levert soms strijd op, met ons geweten, onze levensovertuiging, onze omgeving en onze fysieke dan wel geestelijke grenzen. Wel willen, niet mogen, toch doen: verboden vruchten, zowel in het leven als in de letteren.

Vieze liedjes

Wellustige liedjes zijn van alle tijden, maar in de zeventiende en achttiende eeuw maakten de Hollanders het wel heel bont. Of het nou gaat over orale seks, impotentie, homoseksualiteit, seks in het vrije veld, voyeurisme, de huwelijksnacht, ontmaagding, vrolijke hoeren, geslachtsziekten of schaamhaarcoiffures: geen onderwerp bleef onbezongen. Annemieke Houben, specialist in oude liedteksten, schreef er een boek over. Donderdagavond 30 maart komt ze daarover vertellen in School 7. Een bijzondere avond, waarop luitist David Mackor enkele ‘vieze’ liedjes uit het boek ten gehore brengt.

Texels BOEKENBAL®

In 2014 organiseerden we voor het eerst een Texels BOEKENBAL®. Dat viel zo in de smaak dat er op zaterdagavond 25 maart een vervolg aan wordt gegeven. Tijdens de Boekenweek kunt u genieten van het Tweede Texelse BOEKENBAL®, waarop achttien Texelse schrijvers hun werk presenteren. De auteurs mogen zelf bepalen hoe zij hun 'five minutes of fame' willen invullen. Dat levert spannende verhalen op!

Heimelijke genoegens

In de bibliotheek van Nieuw Den Helder kunnen de bezoekers hun heimelijke genoegens toevertrouwen aan het papier. Dat kunnen allerlei wensen zijn. Zoals taartjes eten als je eigenlijk aan de lijn bent, stiekem roken of......?

Uit de inzendingen wordt een winnaar getrokken, die twee bioscoopkaarten van Utopolis cadeau krijgt.

Magazine

Onze bezoekers krijgen van 25 maart t/m 2 april het speciale boekenweekmagazine cadeau. Dit prachtige magazine staat helemaal in het teken van de Boekenweek. Lees mee met Connie Palmen over de zonden van vrijgevochten vrouwen. Leer de drie favoriete korte verhalen over verleiding kennen van Herman Koch. Zes BN’ers vertellen over hoe boeken kunnen verleiden, versieren en veroveren. Verder: heel veel boekentips over de verboden vruchten van het leven, vroeger en nu. Wees er snel bij, want op = op!